viatvet Állatorvosi rendelő

Vitavet Állatrorvosi rendelő és patika Regisztrációs ellenőrzés

A Magyar Állatorvosi Kamara rendelkezik online adatbázissal, melyhez minden veszettség oltásra jogosult állatorvos hozzáfér. Az adatbázist eredetileg az Útlevél nyilvántartásra hozták létre, tartalmazza az állat azonosítóit - mikrochip vagy tetoválás -, fő jellemzőit, az útlevél kiadásához szükséges veszettség elleni oltások adatait, és a tulajdonos adatait, tehát tökéletesen megfelel a mikrochipek nyilvántartására.

Itthon ez az egyetlen online adatbázis. Azzal, hogy csak az állatorvosok (korlátozottan az önkormányzatok) férnek hozzá biztosított az adatvédelem, de biztosított az is, hogy szükség esetén belátható időn belül információt kérjenek le, hisz ezt az állatorvos bármely internet kapcsolattal rendelkező számítógépről lekérdezheti, nem csak rendelési időben, és nem csak a rendelőjéből.

2006 október óta az adatbázis bárki számára elérhető a www.petvetdata.hu címen, a mikrochip vagy az útlevél száma alapján lekérdezhető, hogy az adott kisállat szerepel-e az adatbázisban.

Adatvédelmi okból ebben az esetben csak az állat neve és fajtája jelenik meg, de ennyiből egyértelműen eldönthető, hogy a keresett állat szerepel-e az adatbázisban.

Vitavet Állatrorvosi rendelő és patika Saját kutya ellenőrzése

Ha a saját kutyája adatait keresi, és nem találta meg, akkor keresse fel az állatorvosát, és regisztráltassa az ebet!

Ügyeljen arra, hogy mindig az érvényes címe, és telefonszáma legyen megadva! Ha még sosem ellenőrizte az adatait, akkor most tegye meg!

Ha regisztrált kutya elveszett vagy ellopták, akkor az erről elsőként tudomást szerző állatorvos köteles ezt ingyen az adatbázisba megjegyzésként felvezetni, így bármelyik állatorvosnál azonnal kiderül, hogy a kutyát keresik.

Vitavet Állatrorvosi rendelő és patika Talált kutya

Ha talált kutya chipszámára találatot jelez a rendszer, akkor kérje meg egy állatorvost, hogy keresse meg a gazdi adatait, és értesítse, hogy kinél jelentkezhet az elveszett kedvencért!© 2014 Vitavet | Minden jog fenntartva | Impresszum | Adatkezelési tájékoztató